Kata-Kata Aluan Presiden

IMG 20190305 WA0029

Terlebih dahulu saya memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah rahmat dan izin-Nya, dapat kita bersua lagi pada tahun yang mulia ini.

Pada kesempatan ini, saya ingin mengucapkan tahniah kepada Kolej UNITI Kota Bharu kerana memberi ruang kepada saya menulis ucapan aluan dalam portal ini.

Agenda utama Kolej UNITI Kota Bharu ialah untuk memperkasakan program pendidikan dan keusahawanan pelajar, selain daripada aktiviti pengajaran dan pembelajaran, KUKB juga menganjurkan program keusahawanan dengan kerjasama inisiatif-inisiatif yang ada di Kolej UNITI.

Kami tidak akan berhenti di sini kerana kami di KUKB sentiasa berusaha untuk melahirkan mahasiswa yang bersifat holistik, menerusi pelbagai program yang hanya boleh didapati di Kolej UNITI ini. Inilah hasrat dan cita-cita besar kami di Kolej UNITI, hasrat ini kami zahirkan dengan pelaksanaan beberapa dasar seperti PANCAKU, Wawasan UNITI dan lain-lain.

Semoga Kolej UNITI Kota Bharu, memperoleh kejayaan yang lebih cemerlang, berinovatif, berdaya saing serta menjadi terbaik di Malaysia.

 

Sekian terima kasih.

"Keusahawanan Pelajar Bermula Di Sini"

Dato' Haji Jamal Bin Mohd Amin

Presiden